Догляд за волоссям

Трави для волосся: користь і способи застосування

Привіт! Сьогодні хочу розповісти про травах і аюрведичних порошках для волосся. Хтось не уявляє свій відхід без них, а хтось навіть жодного разу не пробував (спойлер: спробувати все ж варто).Основне завдання трав – це зміцнення, ущільнення, очищення, стимуляція росту.

Кому з обережністю: блондинкам. Хоч вони і не фарбують (ну якщо, звичайно, це не басма або хна), але у випадку з блондом можуть надати злегка золотистий нюанс і краще не ризикувати без попереднього тестування на окремій пасма. І, звичайно, алергікам теж варто попередньо зробити тест на згині ліктя.

Якщо ж все окей, шкіра голови здорова, а ваше серце жадає зміцнення волосків – можна спробувати.З чого почати?Порошків і трав безліч. Амла, шикакай, пажитник, троянда, порошок апельсина, зизифус, Касія, рітха.

.. І цей список можна продовжувати досить довго.

Щоб відразу не закуповувати багато, для проби можна взяти амлу, шикакай і безбарвну хну. Я з них починала, і до сих пір вони є, скажімо так, моєю базою в трав’яному догляді.Що робити?Після закупівлі порошків (де шукати: озон, сб, магазини індійської косметики) можна приступати до зільеваріння.

Зробимо # маска для коренів, щоб зрозуміти, як реагують волосся (якщо сподобається, в наступні рази можна підключити і для довжини).Беремо по 1.5-2 ложки кожного порошку (амла, шикакай, безбарвна хна або зизифус), насипаємо в мисочку.

у мене тут правда ще пажитник-дуже його люблю, вигладжуетважно! Не використовувати металеві ємності і ложки Кип’ятимо чайник, даємо йому трохи охолонути і заливаємо суміш. Не поспішайте заливати багато води відразу, додавайте по чуть-чуть і гарненько замішуйте. Потім дайте травам настоятися хвилин 10 і можна приступати до нанесення.

Ідеальна консистенція-приблизно як сметана.Що ще можна додати перед нанесенням # Масла (якщо ваше волосся їх люблять і вони добре у вас змиваються). Досить 1-2 ложки, багато не потрібно; ефірні масла.

Я люблю додавати масло лаванди або м’яти, але важливо прям трохи, буквально 1-2 краплі. З м’ятою особливо обережно: вона буде сильно холодити, не кожен любить такий ефект.жовтки яєць.

Гарні для пом’якшення і з ними легше змивати.Скільки тримати?Я зазвичай тримаю від 20 хвилин до години. Важливо! Обов’язково після нанесення суміші на корені потрібно надіти пакетик або шапочку для душу.

Інакше трави засохнуть і вимивати їх буде проблематично.Як саме наносітьпо проділах, можна пензликом для фарбування або руками.Можна на брудні сухі, можна на вологі вимиті-потрібно експериментувати і дивитися, як підійде саме вам.

Особисто я люблю на брудні сухі, а потім вже змивати і мити голову.Зазначу, що так як трави мають очищує ефектом, то можна змивати і без шампуню. Але дивіться по відчуттях.

Я змиваю з шампунем.Після миття як завжди-кондиціонер або маска, а далі незмивний догляд. Оцінюємо результат що бачу я після трав: чисті, блискучі, розсипчасті волосся.
Коли використовую #трави регулярно (1-2 рази на тиждень), то починає рости багато нових маленьких волосків, збільшується густота.Якщо волосся після сушки вийшли пересушеними, можливо, варто спробувати додати масла або спробувати інші трави, поекспериментувати з їх співвідношенням.А ви любите трави в догляді? Які улюблені? Буду рада обговорити в коментарях!